Er du på jakt etter et sted som gir deg tilgang til unike friluftsopplevelser, er Rostadalen camping et fint utgangspunkt både sommer og vinter. Dette er en liten campingplass som ligger i idylliske omgivelser i Målselv kommune i Indre Troms. Både sommer og vinter (når isen er trygg) er det gode fiskemuligheter på Lille Rostavann, som vannet rett ved campingplassen. Har du ikke båt selv kan du leie en på campingplassen. Campingplassen holder åpent hele året. Reiseavstanden fra Tromsø er ca. 2,5 timer med bil, mens fra Bardufoss og Bardufoss flyplass tar det ca. 1,5 timer med bil. Det går ingen offentlig transport hit.

  • Perfekt utgangspunkt for naturopplevelser
  • Lokalisert i Indre Troms
  • Rolig område uten offentlig transport

Fasiliteter

Campingplassen tilbyr døgnplass for campingvogn og bobil. Du kan også leie helårsplass eller leie plass kun om vinteren. Mange har faste plasser og har bygd spikertelt og på den måten gjort campingvognen om til en hytte i vintermånedene. Det er selvfølgelig også teltplasser her. Det er god plass til telt på området, så det er ingen grunn til å reservere teltplass på forhånd. To servicehus står til disposisjon med dusj, toalett, kokemuligheter, vaskemaskin, o.l., pluss lekeplass for barn. Campingplassen har ikke en egen nettside, så hvis du har spørsmål om priser eller andre ting, så må du ta kontakt direkte. De har en egen Facebook-side med kontaktinfo.

  • Campingvogn
  • Bobil
  • Helårscamp
  • Telt

Omgivelser

Campingplassen er omgitt av storslått natur. Dividalen nasjonalpark ligger bare et steinkast unna med fantastiske muligheter for jakt, fiske og korte og lange turer. Populære Rostahytta er en ubetjent DNT-hytte ikke langt unna med 33 overnattingsplasser. Fra bilveien opp til hytta går du på en god sti i et vakkert og lettgått terreng. Rostahytta er også et godt utgangspunkt for turer fra hytte til hytte både sommer og vinter. Fra campingplassen går det scooter-løype hvor det også er fint å gå på ski. Så her skulle forholdene ligge til rette for mange trivelige dager sammen med fine folk.

Standard

Campingen er veldrevet, men den som er ute etter luksus vil ikke finne det her. Plassen kunne med fordel vært pusset opp litt og fått en noe høyere standard. Det er beliggenheten, omgivelsene og det rene vannet som gjør stedet attraktivt. Det er uansett godt å innimellom komme bort fra alt kjas og mas i hverdagen og tilbringe noen dager i fred og ro, kun omgitt av stillhet og trivelige campingnaboer. Det kan i kortere perioder føles luksuriøst det også. Og etter en lang dag ute er muligheten for å kunne ta en dusj og få vasket klær stort sett alt du trenger.

Ting å gjøre

Her ligger alt til rette for en aktiv ferie. Er du heldig med været og kommer dit en varm sommerdag med sol fra skyfri himmel, så er det en fantastisk fin sandstrand der hvor du sammen med venner eller familie kan kose deg hele dagen. Vanntemperaturen blir aldri så veldig høy, men god nok til at de fleste kan ta en kort tur uti for å kjøle seg ned. På vinteren er isfiskekonkurransen, kalt Rostavannspilken, på Rostavannet veldig populær. Sist vinter ble det fisket opp utrolige 26 388 kg med fisk under konkurransen. Det er gode muligheter for godt fiske resten av året også.

Flere ting å gjøre

Å gå på toppturer har blitt kjempepopulært, og i dette området er det ingen mangel på topper å velge mellom. Rostafjellet er den toppen flest går opp til, og den ser du fra campingplassen på den andre siden av Rostavannet. Du starter ved Kongsvoll gårdsmuseum, hvor det er fint å se seg litt rundt før du starter, før du begynner å gå på en godt merket sti til toppen. Toppen er 1 543 moh. og turen opp går i lettgått terreng der du til slutt belønnes med en formidabel utsikt i alle retninger. Er ikke toppturer din greie, så er en sykkeltur rundt Rostavannet eller en bærtur å anbefale.