Bardu camping og turistsenter ligger sentralt plassert langs E6 på Setermoen, en bygdeby i Bardu kommune som først og fremst er kjent for å være et sted der mange soldater er og har vært inne til førstegangstjeneste. Setermoen ligger omtrent midt mellom Narvik i sør og Tromsø i nord. Bardufoss flyplass ligger ca. en halvtime unna med bil. Det går ellers offentlig transport forbi et par ganger om dagen. Campingplassen ble høsten 2019 lagt ut for salg, og forhåpentligvis blir den i løpet av kort tid solgt videre til nye eiere slik at den fortsatt kan driftes videre.

  • Idyllisk lokalisert i Indre Troms
  • Relativt sentral beliggenhet

Fasiliteter

Dette er en helårs campingplass, og inne på området er det syv vinterisolerte familiehytter og 23 sommerhytter, 60 oppstillingsplasser for bobil og campingvogner med strømtilkobling. Det er også et tilrettelagt område for teltcamping. Sanitærbygget har bad, dusj, garderobe, vaskemaskin og tørketrommel tilgjengelig for gjestene. Tømmestasjon for bobiler og campingvogn finnes også. Det er mulig å leie helårsplass eller vinterplass her. De har en fin og oversiktlig hjemmeside med priser og mye informasjon om både plassen og omgivelsene. Har du andre spørsmål er det lett å ta kontakt, da flere telefonnumre er oppgitt pluss e-postadresse. Ifølge hjemmesiden er en lekeplass med hoppeslott og el-billader under utvikling.

  • Campingvogn
  • Bobil
  • Hytter

Omgivelser

Setermoen er omgitt av store skogsområder som inviterer til friluftsliv hele året. Selv om campingplassen ligger midt på Setermoen med nærmeste dagligvarebutikk like ved, så trenger du ikke å gå langt før du er ute i naturen. Rett nedenfor campingplassen renner Barduelva rolig forbi, og her er det mulig å stå og fiske fra land eller ta en kanotur. I sentrum er det noen få spisesteder, bensinstasjoner, dagligvarebutikker og sports- og klesbutikker. Om vinteren er det en åpen slalåmbakke og ei lysløype som lar deg gå på ski i nærområdet Drar du litt lengre opp i dalen kommer du til Altevann, et svært populært friluftsområde sommer og vinter.

Standard

Campingplassen er preget av manglende vedlikehold og satsning over mange år. Tilbakemeldinger fra mange av gjestene er dessverre ikke så gode, og det klages på en falleferdig lekeplass og hytter som er klare for bålet. Her er det litt å ta tak i for eventuelle nye eiere, særlig utbedring av standard – men også å yte så god service til gjestene at de begynner å gi gode tilbakemeldinger igjen. Dette har mye å si for å få nok besøkende til at regnskapet kan gå i pluss. Og på et så vakkert sted med mye trafikk som går forbi hver dag hele året, så burde alle forutsetninger være til stede.

Ting å gjøre

Kun en halvtime unna med bil ligger Polar Park, verdens nordligste dyrepark, der du blant annet kan se bjørn, ulv, gaupe og mye mer. Det kuleste her er at du kan komme inn i innhegningen til ulvene og få nærkontakt med disse vakre dyrene – året rundt. En halvtime i motsatt retning tas du til Bardufoss og Polarbadet. Polarbadet er et innendørs badeanlegg med mye moro for små og store. Er du glad i å spille golf, kan du i sommerhalvåret gå en tur til Midt-Troms Golfklubb, et anlegg i særdeles vakre omgivelser, bare et kvarter med bil unna campingplassen.

Flere ting å gjøre

Er du glad i jakt, fiske og friluftsliv, er du her midt i smørøyet. I tillegg til Altevatnet-området finner du også Rohkunborri nasjonalpark, et spennende område med dype juv og høye fjell med isbreer. Og kanskje møter du bjørn? For toppturentusiasten er det også muligheter, kanskje en tur opp til byfjellet Storala, 1 237 moh. kan friste? Det er tydelig merking hele veien, og ingen luftige partier. Fra toppen har du full utsikt over hele Setermoen og langt videre utover. Pyramideformede Istind, 1 489 moh., er en annen svært populær topp. Fra toppen har du utsyn over nesten hele Troms fylke.