Når vi camper er det ofte for å slippe unna stresset med å bo i store byer, og i stedet for gjenopprette bakkekontakten. Med avstand fra Internett og fancy kaféer drar vi med campingvognen bakpå bilen inn i naturen for å oppdage hva det lange landet vårt har å by på. Et av de mest populære reisestedene for oss nordmenn, og utenlandske turister, er det naturskjønne fylket vårt Troms. Oppover E6 vil du her finne både storslått natur og et sjarmerende byliv. Les videre for våre beste tips om hva du kan se og gjøre på din campingtur i Troms!

  • Utforsk Troms på campingtur
  • Mange muligheter venter
  • Opplev natur og by i ett!

Treriksrøys

Troms er et fylke som nesten strekker seg hele veien fra Narvik til Alta. Men reisen vår med deg kommer til å starte ved en av Norges to treriksrøyser. Denne usynlige grensen ligger på skillet mellom Norge, Sverige og Finland, og er en severdighet de som reiser og camper i Troms fylke burde få med seg. Symbolet ligger på 69 grader nord ute på et lite vann. Men hovedpoenget vårt med dette symbolet er at du som camper kan gjøre et kupp. Svenske og finske priser ligger ikke langt unna i Troms, og er noe alle norske campere burde dra nytte av!

  • Forbered deg på camping i Troms med svensk mat og finsk drikke
  • Gjør en god, gammeldags «svenskehandel»!

Nasjonalparkene

Troms er et fylke med mange naturskjønne opplevelser, men det er to store nasjonalparker som dominerer våre lister over opplevelser som må få plass i timeplanen din. Den første er Øvre Dividal nasjonalpark, som du kan nå ved å følge blant annet den kjente Målselva innover i landet. Den andre er Reisa nasjonalpark, som strekker seg mot Finnmarksvidda og Finland. Disse parkene ligger tett opp mot landegrensa og bor byde på enorme fjell, skog og dyreliv. Gå ikke glipp av sjansen til å se kongeørnen eller tårnfalken dersom du skulle velge å campe i Troms, men pass deg for andre dyr slik som brunbjørnen!

Lofoten og Senja

Lofoten ligger teknisk sett i Nordland fylke, men inngangen til denne landsdelen ligger i Troms. I området rundt Harstad kan du oppleve en smakebit av hva dette området har å by på, blant annet ved å oppleve Senja eller områdene sør på Hinnøya. Her kan du finne mange skjulte hvite strender og surfesteder. For den aktive camperen vil Senja, Norges nest største øy, være et naturlig sted å slå seg ned. Blant de enorme fjellene, slik som Segla, kan du finne fjellturer som passer både for erfarne eksperter og nysgjerrige nybegynnere. Du vil også finne mange trivelige steder å parkere campingvognen din!

Byliv

«Søringer» kan kanskje ikke tro på dette, men du kan oppleve pulserende byliv selv i Troms. Her vil du finne den lille byen Harstad og storbyen Tromsø. Etter en lang stund ute i naturen kan det ofte være godt å komme tilbake til sivilisasjonen. Harstad har mange severdigheter å by på, som Trondenes Kirke, Maistuen eller verdens eldste seilende skonnert «Anna Rogde». I Tromsø kan du oppleve alt fra hval-sightseeing og hundesleder til nordlysjakt og fjellturer. Under midnattssolen vil du kunne gjennomføre disse opplevelsene til alle døgnets tider. Husk også på at det er her du kan spise førsteklasses sjømat!

Sommarøy

Helt til slutt ønsker vi å dele vår personlige campingperle med deg. Etter et besøk i Tromsø kan du ta den lange veien gjennom Kvaløya utover til Sommarøy. Dette stedet kan kalles for «en liten bit Sørlandet», og er omringet av enorme fjell. Du kjenner kanskje til dette stedet fra stuntet om en tidløs sone, noe vi gjerne kan kalle Sommarøy for. Denne øya lar deg legge beina høyt og slappe av på hvite sandstrender og nyte spektakulær utsikt under ferien. Turisme er også viktig for den gamle fiskerbyen, så du kan finne tjenester som restauranter, hoteller og leiebiler tilgjengelig her.